Üzleti tippek

34-en vettek postát

Eredményt hirdetett a Magyar Posta (MP) a Postapartner programban, az ajánlatok értékelése alapján Heves megyében 8, Somogyban 17 és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 27 postán kezdhetik meg a működésüket az új postapartnerek 2008. július-augusztusától.

A 34 új partnerrel a következő hetekben kötik meg a szerződést.

A közlemény szerint a közbeszerzési eljárás három szakaszban zajlott, az előminősítési eljárásában a cél a minél szélesebb szállítói lista kialakítása volt. A részvételi szakaszban a jelentkezők szakmai és műszaki alkalmasságát vizsgálták, végül az ajánlattételi szakaszban az összességében legelőnyösebb ajánlatok alapján választotta ki a posta a nyerteseket.

Az első ütemben kijelölt négy megye előminősítési eljárására 172 pályázó jelentkezett, a beérkezett jelentkezésből 161 volt eredményes. A részvételi szakaszban az üzemeltetésre felajánlott 291 postából 251-re 448 jelölés érkezett a 132 jelentkezőtől. Egy jelentkező több postát is megjelölhetett.

A 448 jelölésből 432 lett eredményes. Az utolsó forduló az ajánlattételi szakasz volt, amelyben összesen 88 ajánlat érkezett 48 ajánlattevőtől 74 szolgáltató-helyre – áll a közleményben.

A Postapartner Program iránt döntően egyéni és társas vállalkozások érdeklődtek, köztük számos jelenlegi postapartner is. A várakozásokhoz képest kevés önkormányzat látott lehetőséget a postai szolgáltatásban, holott más országokban erre sok példa látható – olvasható a közleményben.

A Magyar Posta tovább üzemelteti azokat a postákat, amelyek működését nem sikerült postapartnernek átadni. Ezeket egy későbbi időpontban ismét meghirdeti a társaság – ismerteti a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik