Üzleti tippek

Pokorni: ne engedjük be a reklámokat az iskolákba

Bírálta a gazdasági reklámtevékenységekről szóló törvény módosítását Pokorni Zoltán, ugyanis a változtatások szerinte fellazítják a közoktatási intézményekre érvényes korábbi tiltó rendelkezéseket.

A korábbi oktatási miniszter felidézte, hogy az Országgyűlésben az “MSZP-SZDSZ együttállás” az előző héten döntött a gazdasági reklámtevékenységekről szóló jogszabály módosításáról. Pokorni Zoltán azt mondta: a jogszabály helytelen, rossz irányban módosult, feloldva az 1999-ben, a közoktatási intézményekben a gazdasági reklámtevékenységről hozott tiltó, korlátozó rendelkezéseket.

“A tankötelezettségből még nem következik, hogy az iskolákban reklámnézési kötelezettség legyen” – jelentette ki Pokorni Zoltán. A szakpolitikus azon meggyőződésének adott hangot tanárként és szülőként is, hogy a gyermekeket védeni kell a csak a fogyasztásra ösztönző, csak ebben értelmet látó világgal szemben.

A Fidesznek az a javaslata, hogy az óvodákban és általános iskolákban csak a kultúrát, sporttevékenységet, egészséges életmódot bemutató hirdetések legyenek, s ne lehessenek fogyasztásra ösztönző reklámok. A párt a középiskoláknál pedig azt javasolja, hogy előre szabályozzák az intézmények, milyen módon kezelik a reklámozni kívánó cégeket.

Pokorni Zoltán azt mondta, hogy javaslataikat egy következő, reményei szerint polgári kormány idején a parlament elé terjesztik majd. Addig arra kérte a pedagógusokat, hogy bármennyire szorult is az anyagi helyzetük, mérjék fel azt a romboló hatást, amit a gazdasági reklámok okozhatnak, és ne engedjék be az iskolákba az ilyen jellegű hirdetéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik