Üzleti tippek

Gyurcsány: érdemi adóegyszerűsítés kell

Az adórendszer érdemi és jelentős egyszerűsítésében, a négyszázalékos különadó megszüntetésében és a munkáltatókat terhelő társadalombiztosítási járulékok csökkentésében összegezhetők azok a legfontosabb adórendszert érintő reformok, amelyekről adószakértőkkel egyeztetett Gyurcsány Ferenc a Parlamentben.

Az adózók 60 százaléka havi 150 ezer forintnál kevesebb jövedelmet vall be, az adózók 30 százaléka 150-300 ezer forint közötti jövedelmet, havi 300 ezer felettit az adózók 10 százaléka – ismertette a 2007. évi adatokat Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök – meghallgatva a megbeszélésen jelen lévő adótanácsadók és adószakértők véleményét – elmondta: az adónemek csökkentése és az egykulcsos adó bevezetése vitatott kérdés, ugyanakkor sok szakértő is megfogalmazta, hogy a helyi iparűzési adó fokozatos kivezetése a rendszerből kívánatosnak tűnik.

„Ahol lépünk, ott nagyobbat kell lépni” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: megfontolandó a jelen lévő adótanácsadóknak az a véleménye, hogy fontosabb a 2009 januárjától életbe lépő változtatások alapos kidolgozása, mint a törvények nyári kihirdetése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik