Üzleti tippek

Az Állami Nyomdának jó bolt a népszavazás

Újabb nettó 400 millió forint értékű megbízásokat kapott az Állami Nyomda: a népszavazáshoz, illetve az ír kormány megrendelésére készít nyomtatványokat - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden.

A közlemény szerint a cég egyrészt a március 9-re kiírt népszavazás lebonyolításához szükséges nyomdai termékek és szolgáltatások biztosítására írt alá szerződést. Ennek keretében 8 500 000 választópolgár számára készíti el a biztonsági elemekkel ellátott szavazólapokat, és 11 000 szavazókör részére biztosítja a szavazástechnikai anyagok, nyomtatványok gyártását, csomagolását, kiszállítását. A szerződés értéke nettó 284 millió forint.

A társaság több külföldi biztonsági nyomtatvány, illetve okmánykártya gyártását is végzi. Ennek keretében az ír kormány Szakképzési és Munkaügyi Hatósága további megrendeléssel egészítette ki az egy évvel ezelőtt kötött szerződést. Mivel a 2007-es megállapodás alapján a 3 évre tervezett mennyiség felét már az első évben megrendelték, ezért a szerződést megújították. A rendelés a következő két évben további 110 millió forint bevételt jelent.

A nyomda a közelmúltban sikeresen szerepelt az albán jogosítvány és a szlovák egészségügyi kártya gyártására kiírt pályázaton is, s megrendelést kapott Romániából egyedi biztonsági festékek szállítására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik