Üzleti tippek

Már idén lehet digitális tévéadás

A földfelszíni digitális televíziózás és rádiózás akár már az ősszel elindulhat, amennyiben a műsorszórók márciusban kezdődő pályáztatása ideálisan alakul – nyilatkozta Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke.

A szolgáltatás elsősorban a jelenleg szobaantennával tévézőknek jelent majd lehetőséget, hiszen egy 5-10 ezer forintos dekóder megvásárlásával a jelenleg három csatornánál legalább kettővel, de akár héttel többet lehet majd ingyen nézni.

A digitális tévé képminősége jobb a jelenleg analóg módon sugárzottnál, s az új technológia számos, a DVD lejátszóknál már most alkalmazható kényelmi funkciókat kínál – jelezte Pataki Dániel.

A törvény alapján a pályázatok nyertesei 12 évre szóló, üzemeltetési jogosultságot nyerhetnek majd el. Az NHH két pályázatot ír majd ki, az egyik pályázat öt digitális televízió műsorszóró hálózat (multiplex) üzemeltetési jogosultságának megszerzésére, a másik pedig egy a VHF sávban működő digitális rádió műsorszóró hálózat üzemeltetési jogosultságára vonatkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik