Üzleti tippek

Itt a digitális táblák pályázata

Két pályázati kiírás, közte a digitális tábla beszerzést segítő pályázat dokumentációját bocsátotta társadalmi egyeztetésre a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ).

A most egyeztetésre bocsátott pályázati kiírások célja a felsőoktatási intézmények oktatással, kutatással, vállalkozással kapcsolatos infrastruktúrájának fejlesztése.

„A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése (TIOP 1.1.1)” c. pályázati kiírás célja az iskolarendszerű oktatás informatikai fejlesztése, az ún. „Intelligens iskola” létrehozása. A konstrukció elsősorban az informatikai infrastruktúra fejlesztését biztosítja a digitális tábla és más informatikai eszközök (számítógépek, Wifi hálózati elemek, projektorok, kiszolgáló eszközök) beszerzésén keresztül.

„A felsőoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastrukturális és informatikai fejlesztések támogatása (TIOP 1.3.1)” c. konstrukció olyan szakterületi és regionális kapacitások bővítését támogatja, amelyek kiemelkedő kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységet folytatnak, intenzíven együttműködnek az iparral, s amelyek ösztönzőleg hatnak a régiók technológiai és gazdasági fejlődésére, ezzel is javítva a műszaki-természettudományi felsőoktatás és az ország versenyképességét.

Az NFÜ elsősorban a potenciális pályázók, érintett társadalmi szervezetek véleményét várja. A vélemény kérdőívben küldhető el, ezen az oldalon a kapcsolódó dokumentumokra kattintva bukkannak elő a vélemény elküldéséhez szükséges információk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik