Üzleti tippek

Az RTL Klub a tűzijáték győztese

Az esti vihar alaposan megtépázta a tűzijátékra vágyók kedvét, így a legtöbben inkább otthon, tévén nézték a műsort, és távollétükkel büntették a nagy nyári petárdázást. A közvetítést eddig kevesen nézték, de a közel 20 perces esemény a tévék között most igazi harctérré vált.

A három nagy adón (mármint az MTV, az RTL Klub, és a TV2) a műsor ugyanaz volt, legfeljebb a kameraállások és a műsorvezetők között volt különbség, így a nézettségért nagyon meg kellett harcolni.

Egészen tavalyig ugyanis a legtöbb tévécsatorna az MTV közvetítését vette át, így csak a szimpátián múlt, hogy ki melyik adón nézi. Az idén ez sokat változott: most először vonult ki saját stábbal a TV2 is. Eleinte mindhárom csatornát körülbelül 1-1 millió (négy évesnél idősebb) ember nézte, de pár perc múlva a nézők már büntették a gyengébb közvetítéseket. A 20:49-kor kezdődő műsorban először a közszolgálati tévé maradt alul: 20:53-ra elveszítette nézői harmadát. A TV2 egész sokáig szoros küzdelmet folytatott riválisával, pedig kevesebb kamerát tudott harcba küldeni, és helikoptere sem volt – ez utóbbi pedig igazi kuriózum volt a durrogást kedvelők számára.

A TV2 így csak 21:25-kor kezdett addig stabilan másfél milliós nézőtáborából veszíteni, akkor viszont három perc alatt bezuhant az MTV félmilliós szintjére. Pedig a pukkanások ugyanazok voltak, legfeljebb a Jakupcsek Gabriella – Nacsa Olivér műsorvezető-páros űzhette át őket az RTL-re, ahol a műsor végén már kétmillióan figyelték, ahogy az RTL Klub két sztárpirotechnikusa, Erős Antónia és (az erősen temetői hangú) Dusicza Ferenc szakértette az új kenyér ünnepének utolsó felvonását.

A TV2-nél ugyanakkor nem látszik, hogy kardjukba óhajtanának dőlni a vereség miatt. Ők ugyan nem állíthatják magukról, hogy népszerűségben maguk mögé utasíthatnák versenytársukat, de hirdetőik így is köszönik szépen, jól vannak. Arra pedig kifejezetten büszkék, hogy mobiltelefonon is nézni lehetett a TV2 közvetítését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik