Üzleti tippek

Malina Hedvig és egy pap miatt büntetett a szlovák ORTT

A szlovák médiafelügyelet 400 ezer korona (több mint hárommillió forint) bírsággal sújtotta a Markiza kereskedelmi tévét, mert az úgymond bolondját járatta egy katolikus pappal. Malina Hedvig miatt is megrótták a tévét.

Kandi kamerás műsorba vonták be a papot, aki mit sem sejtve az átverésről, jóhiszeműen elhitte, hogy nem riporterrel, hanem egy vallásos hölggyel van dolga, aki szexuális problémájával kereste fel őt, és a lelkész azt tanácsolta neki, hogy problémája megoldására keressen magának más partnert vagy végezzen önkielégítést. Bár a pap arca el volt homályosítva, a szlovák médiatanács úgy ítélte meg, hogy a műsorral vallásgyalázást követtek el.

A szlovák médiafelügyelet megrovásban részesítette a kereskedelmi csatornát azért is, mert kétszer is úgymond tendenciózus – vagyis nem a hivatalos szlovák álláspontot tükröző – riportot sugárzott Malina Hedvig, a nyitrai magyar diáklány verési ügyéről.

A hatóság szerint a tévécsatorna azt a bűnt követte el, hogy kétségbe vonta a szlovák belügyminiszter, Robert Kalinak és más szlovák vezetők állításait, és nem adott nekik lehetőséget arra, hogy reagáljanak, „megvédjék magukat”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik