Üzleti tippek

Olasz befektetővel bővült a győri ipari park

Az olasz Giusi Kft. betelepülésével 76-ra nőtt a győri ipari park cégeinek száma, közülük a Giusi az első, amely beruházását bérbeadási céllal hajtja végre – közölte Balogh László, a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója.

Közlése szerint a parkból 11 ezer négyzetmétert vásárolt az olasz tulajdonú társaság, s ezen a területen mintegy 4000 négyzetméteres csarnokot emel az idén. A tervek szerint a nyolc méter magas épületet tizennégy szektorra osztják. Mindegyiket önállóan meg lehet majd közelíteni gépjárművel és gyalogosan egyaránt. A létesítményt gyártásra, raktározásra és kereskedelemre is alkalmassá teszik, hogy termelő-, szállítmányozó és kereskedő cégek bérbe vehessenek benne kisebb-nagyobb részt.

Az ipari park könnyű elérhetősége, a könnyű autópálya-kapcsolat, a parkolási lehetőség és a park szolgáltatásai – például a bank, az étterem –, valamint a már működő cégekkel kialakítható kapcsolat vonzó a letelepedni szándékozó vállalkozások számára. Ezekre a szempontokra alapozta döntését az olasz beruházó döntése meghozatalakor – mondta Balogh László.

Az ipari park még eladatlan 20 hektáros területének hozzávetőleg a felét a tervek szerint értékesítik. Érdeklődők vannak, most is tárgyalnak lehetséges vásárlókkal, amelyek gyártó, szolgáltató bázisukat vagy raktárukat akarják az ipari parkba telepíteni. A még szabad területből 10-12 hektárt viszont saját kezdeményezésű befektetésére szándékozza megtartani az ipari parkot működtető kft.

Az Autopolis elnevezésű győri pólusprogram keretében 60-70 ezer négyzetméteres csarnokot szeretnének építeni az Audi és más nagyvállalatok beszállítóinak, amelyek a közös pénzügyi, számítástechnikai, logisztikai szolgáltatások előnyeiben részesülhetnek – közölte Balogh László.

A 2,5 milliárd forintos beruházást már az idén elkezdenék. Finanszírozását részben állami forrásból – a pólusprogram büdzséjéből –, részben befektető partner bevonásával tervezik megvalósítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik