Üzleti tippek

Megrótták a TV2-t

admin
admin

2006. 11. 27. 20:10

Megrovásban részesítette a Fővárosi Bíróság Szalay Ádámot, a TV2 Napló című műsorának főszerkesztőjét és Dorogi Gabriella riportert a kereskedelmi csatorna egy tavaly februári, a parkolóőrök megvesztegetésével kapcsolatos anyagáért.

A bíróság maximálisan egyetértett a szerkesztők azon szándékával, hogy a társadalmi visszásságokat fel kell tárni. Azzal azonban már nem tudott egyetérteni, hogy a visszaéléseket úgy leplezzék le, hogy maguk is bűnelkövetőkké váljanak – közölte Lóránt Gergely, a csatorna marketing- és PR-vezetője.

Emlékeztetett arra, a riportban a műsor egyik munkatársa vesztegette meg a parkolóőrt, és a bűncselekményt így rögzítette a kamera. Szalay Ádám főszerkesztő közlésére hivatkozva megjegyezte, más eszköz hiányában választották ezt a módszert.

“A Napló szerkesztősége a megrovást sajnálattal, de tudomásul vette. Szalay szerint az egész magyar sajtó szempontjából lett volna fontos, hogy ne szülessen elmarasztalás, hiszen az ítélet az oknyomozó újságírás egyik eszközének használatát tette lehetetlenné” – közölte.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.