Üzleti tippek

Friderikusz kontra RTL Klub: fordulat a perben

A Legfelsőbb Bíróság a 214 millió forintos kártérítést 63 millióra csökkentette, noha azt elismerték: Friderikusz igenis kárt okozott a kereskedelmi tévének.

A Legfelsőbb Bíróság véglegesen eldöntötte az 1999 óta az RTL Klub és a Friderikusz Produkció Kft. között húzódó kártérítési vitát. Friderikusz Sándor még 1999-ben megszakította a munkakapcsolatot az RTL Klubbal, mivel a kereskedelmi tévé csak a Meglepő és mulatságos című műsorra tartott igényt, míg az Én mozim című műsorról tárgyalni sem voltak hajlandók.

Az RTL Klub így beperelte Friderikuszt, akitől először 320, majd 240 millió forintos kártérítést követelt. 2005 novemberében a bíróság végül 214 millió forintot ítélt meg a kereskedelmi televíziónak, amely után a sztárriporter felülvizsgálati kérelemmel fordult a Legfelsőbb Bírósághoz (LB).

Az LB jelentősen lecsökkentette a kártérítés összegét, mindössze 63 millió forintban állapította meg az RTL Klub kárát. Igaz, ez a határozat is elismerte, hogy a jogerős ítélet a tényállást helyesen állapította meg, és helytállóan jutott arra a következtetésre, hogy az RTL Klubnak igenis kárt okozott a Meglepő és mulatságos című műsorsorozat felmondásából adódó reklámkiesés, de a korábbi bíróságok a bizonyítékok téves értékelésével téves következtetéseket vontak le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik