Üzleti tippek

Milliókat osztogat az RTL Klub

A tévécsatorna forgatókönyv-pályázatot hirdetett, melynek fődíja 2 millió forint.

Tavaly ősszel az RTL Klub „Adj egy történetet”, televízió a filmekért, filmesek a televízióért címmel szinopszispályázatot hirdetett. Az RTL Klub a pályázattal anyagilag kívánja támogatni az eddig fel nem fedezett, de tehetséges forgatókönyvírókat.


A Hunnia Filmstúdióval közösen jegyzett pályázat célja, hogy értéket jelentő, a hagyományokat őrző, de mégis mai történeteket találjanak. A pályázat feltétele, hogy napjainkban játszódjon, és a tervezett film költségvetése ne haladja meg egy átlagos magyar filmét. A kiírás szerint a legjobbakat – forgatókönyvvé fejlesztve – „felajánlják” a filmes és az elektronikus szakmának megvalósításra.

Az első helyezést, bruttó 2 millió Ft-ot a „Ne bébi ne” jeligére beérkezett forgatókönyv nyerte. A bíráló bizottság harmadik helyezést nem értékelt, a második helyezést megosztva a „Machiavelli szeminárium” című és a „Dual” jeligére érkezett pályaművek kapták, a helyezettek egyenként bruttó 1 millió Ft jutalomban részesülnek – közölte lapunkkal Fazekas László, a csatorna sajtófőnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik