Üzleti tippek

Innovációs központtá válik a székesfehérvári inkubátorház

A székesfehérvári Vállalkozói Központ Közalapítvány innovációs központtá, technológiai inkubátorházzá való fejlesztésének megalapozására 51,6 millió forintot nyert a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program keretében - jelentette be Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere hétfőn.

A pályázaton nyert forrásból 1060 négyzetméterrel bővítik az inkubátorházat, s megteremtik az alapjait egy technológiai transzferiroda létrehozásának – mondta Warvasovszky. Tájékoztatása szerint a tervezett bővítés szinkronban van Székesfehérvár innovációs tudásközpont kialakítására irányuló törekvéseivel, a város ugyanis Alba Innovációs Park néven a Magyar Tudományos Akadémiával együttműködve, kutatásfejlesztési tudásközpontot hoz létre.

A polgármester közölte, az inkubátorház bővítéséhez szükséges több mint 108 millió forintos beruházás tőkerészét, 52 millió forintot a város hét évre elosztva biztosítja a közalapítványnak. A szerződés aláírását követően kiírják a közbeszerzési pályázatot, és várhatóan kora tavasszal látnak hozzá a bővítéshez – mondta el a Vállalkozói Központ Közalapítvány ügyvezető igazgatója.

A munkálatok befejezését követően új típusú szolgáltatásokat nyújtanak az inkubátorházban dolgozó vállalkozásoknak, amelyeknek biztosításához a szükséges technológiai eszközök vásárlására 16,9 millió forint támogatást nyert a Baross Gábor pályázaton a közalapítvány – tette hozzá Annus István.

Tájékoztatása szerint a Székesfehérvári Vállalkozói Központban 35 kisvállalkozás bérel helyiséget, 80-100 vállalkozás veszi igénybe a központ szolgáltatásait, és háromszáz kapja meg a legfrissebb gazdasági információkat tartalmazó hírlevelet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik