Üzleti tippek

Új digitális tévécsatornák indultak

A Közép-Európa hat országában megtalálható AXN kaland- és akciócsatorna egy hónapos tesztidőszakot követően a piacra vitte két új tematikus csatornáját.

Az új televíziócsatornák adása Magyarország mellett Lengyelországban, Bulgáriában és Romániában indult el.

Az AXN Sci-fi a megrögzött sci-fi-rajongóknak nyújt élményt, az AXN Crime pedig díjnyertes krimik, rejtélyes gyilkossági történetek és idegfeszítő thrillerek kínálatával borzolják a kedélyeket – áll a HBO közleményében.

Az AXN nézőinek körében végzett kutatásokból egyértelműen látszik a minőségi sci-fi- és krimitartalmak iránti igény – jelentette ki Stephen White, az AXN újonnan kinevezett regionális ügyvezető igazgatója, akinek feladata mind az AXN, mind pedig a két új csatorna összefogása.

Az előfizetésen alapuló és reklámidőt értékesítő csatornák Magyarországon szinkronizálva, Lengyelországban hangalámondással, a román és bolgár piacokon pedig feliratozva sugározzák adásaikat.

Mindkét csatorna műsorstruktúrája kettős. Reggel 10 órától hajnali 4 óráig, napi 18 órás műsorkínálata hétköznapokon sorozatokra, hétvégén pedig filmekre épül.

Mivel az új csatornákat főleg a Magyarországon elérhető digitális tartalmak bővítése érdekében indítja az AXN, elsősorban digitális szolgáltatókkal született megállapodás, például az Antenna Digitallal, de más kábelszolgáltatóknál is elérhető lesz a tesztidőszak után – szögezi le a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik