Üzleti tippek

A legjobb napilap 2006-ban

Világraszóló siker az újságkiadók moszkvai találkozóján.

A Voralberger Nachrichten (VN) című osztrák napilap - a Magyarországon három megyei napilappal bíró napilap és portálcsoport tagja - nyerte az év újságja 2006 díjat.

A zsűri 2004-ben a lengyel Gazeta Wyborcza, tavaly pedig a thaiföldi Kom Chad Luek elnevezésű napilapoknak ítélte a díjat, amit idén Eugen Russ, a Voralberger Medienhaus ügyvezetője, az Északkelet-Magyarország megyei napilapjait – így a Naplót, Északot, Keletet is kiadó – Inform Média Kft. tulajdonosa vehetett át. Az újságkiadók világszervezetét (World Association of Newspapers, WAN) 1948-ban alapították. Ezt az öt kontinensen, 102 államban jelenlévő non profit szervezetet 73 nemzeti újságíró szövetség és kilenc hírügynökség alkotja, így több mint 18 ezer napilapot képvisel. A WAN évente rendezi meg kongresszusát, ahová ez alkalommal mintegy kilencven országból érkeztek főszerkesztők. Az eseményt Vladimir Putyin orosz elnök nyitotta meg.

A díjat az Innovation Media Consultin Group, a sajtószakma egyik meghatározó tanácsadó cége adományozza. Az értékeléskor a hiteles, minőségi újságírás és a lapkészítés gazdaságossága mellett olyan szempontokat vettek figyelembe, mint az olvasókkal való aktív, sőt interaktív kapcsolattartás, de szerepet játszott a kínált szolgáltatások széles palettája és a korszerű technikai megoldások alkalmazása is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik