Üzleti tippek

Győzike helyett hírműsorokat néztünk

A múlt héten a tévénézők meglepő módon a hírműsorokra voltak kíváncsiak. Győzike nélkül az RTL nehéz helyzetbe került.

Mióta lapunk figyelemmel kíséri a tévéműsorok nézettségét, még sosem volt olyan, hogy egy hírműsor lett volna a legnépszerűbb. Most sem volt ez másképp, de a Tények és az RTL Híradó kétmillió fölötti nézettsége meglepő, de kellemes fejleménye a magyar televíziózásnak.


Azonban két dolog is árnyékot vet erre az örvendetes eseményre: az egyik, hogy egy magyar élsportoló halála növelte a nézettséget, a másik pedig az, hogy a múlt héten az Áll az alku nevű szuperprodukció lett a legnézettebb műsor. A táskanyitogatás nagymestere, a sportriporterkedésből kiábrándult Gundel Takács Gábor diadalmaskodott a múlt héten, műsora 2,13 millió embert érdekelt legalább egy percig.

Hajszálnyival mögöttük, 1,9 milliós nézettséggel jöttek az eddigi tuti befutók, Vágó mérnök úr és a Wekerle telepi Barátok közt.

A hatodik helyre került az ausztrál krokodilvadászat dokumentumértékű megjelenítése, a Krokodil Dundee első része.

Az év első hete – szokás szerint – nem volt túl erős a tévéknél, a TV2-nél azonban valószínűleg ismét pezsgőt bontottak: a szilveszteri Sas-kabaré után az Áll az alku is aranyérmes lett heti listánkon. Az RTL felkötheti a gatyát, Győzike után nehéz idők várnak rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik