Üzleti tippek

ERP-újdonságok a Microsoft Magyarországnál

Negyedik alkalommal rendezte meg ügyfélnapját november 23-án a Microsoft Navision ERP-rendszerének vezető hazai forgalmazója, a MultiSoft Számtástechnikai Kft.

A rendezvényen a Microsoft előadása mellett a cég saját fejlesztésű kiegészítőit és a rendszer újdonságait mutatták be, valamint a Számalk Oktatási és Informatikai Rt-nél történt Navision-bevezetés részleteit ismerhették meg a nagy számban összegyűlt ügyfelek és érdeklődők.

Kelemen Gábor ügyvezető köszöntőjében a cég ígéretes üzleti évét (már októberben elérték tavalyi árbevételüket, az idén 12 új ügyfelükkel kötöttek megállapodást – ennek felét jellemzően szolgáltató cégek teszik ki) méltatta. Ezt követően Baráth Zoltán, a Microsoft Magyarország Product Solution Marketing Managere beszélt a Microsoft Navision jövőjéről, fejlődési irányairól. Elmondta, hogy a Microsoft Navision 5.0 verziója, melynek megjelenése 2006-ban várható, új néven (Microsoft Dynamics NAV) kerül forgalomba. A Microsoft stratégiájának lényege, hogy termékcsaládjait egymáshoz közelítse, az új termékelnevezések (Microsoft Dynamics) pedig céljaik iránti elkötelezettségüket jelzi.

Ezt követően Kérdő Róbert, a MultiSoft tanácsadó munkatársa mutatta be a Navision legújabb, már magyar nyelven is elérhető 4.0 verziójával kapcsolatos előnyöket. Az érdeklődők megismerkedhettek a MultiSoft által kifejlesztett Navision bér- és munkaügyi modul újdonságaival, az Employee portal megoldással, a cash flow és cost accounting kezelésével, valamint a 2006-ban várható törvényi módosításokkal is. Nyisztor József, a Számalk Oktatási és Informatikai Rt. továbbképzési igazgatója bemutatta, hogyan valósult meg a Microsoft Navision bevezetése a vállalatcsoportnál.

Az eseményhez kapcsolódva került sor a cég legújabb ügyfeleivel történt megállapodásainak bejelentésére is. A pénzügyi szolgáltatásokat kínáló AWD Magyarországnál a Navision rendszerét 2006. januári indulással vezetik be, a főkönyvi, vevők, szállítók, készlet és tárgyieszköz modulok mellett a MultiSoft házipénztár bővítményével együtt. Az üzletviteli tanácsadással foglalkozó Clarity Consulting Kft.-nél szintén jövő év eleji indulással kerül sor a klasszikus (Főkönyv, Vevők, Szállítók, Befektetett eszközök) modulokon túl a CRM és erőforrás modulokat is tartalmazó Navision rendszer alkalmazásba vételére. A MultiSoft vezeti be az integrált vállalatirányítási rendszert a szintén fejlesztéssel és tanácsadással foglalkozó EasTron Kereskedelmi és Fejlesztő Ügynökségnél, amely komplex projektjei áttekinthető kezelése érdekében választotta a Microsoft ERP-rendszerét korábbi SAP Business One megoldásával szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik