Üzleti tippek

Bama: új hírportált indított a Springer Pécsett

Baranya Ma címmel a bama.hu oldalon új portált indított hétfőn az Axel Springer. A printfüggetlen, fiatalos hangú hírportált a kiadó tervei szerint 2006 év végéig minden springeres megyében hasonló követi.

Friss helyi hírekkel, baranyai programajánlókkal, helyi internetes szolgáltatások kifejlesztésével, helyi zenekarokat bemutató írásokkal, bulifotózással kívánja megszólítani a 15-40 év közötti, rendszeresen internetező baranyai célközönséget a bama.hu. A mintaként szolgáló, tavaly november óta működő Békés megyei beol.hu jelenleg napi 5000 látogatót vonz.

Az Axel Springer a baranyai portálnál ennél jobb eredményekre számít: szeretnék, ha a bama fél év alatt hozná a békési oldal eredményeit, egy éven belül pedig napi tízezer látogatója lenne – áll a cég közleményében.

A kiadó azért döntött mégis a baranyai megyeszékhelyen már évek óta működő springeres portál, a Dunántúli Napló Online mellett egy külön portál indítása mellett, mert úgy látják, hogy a független brandek közelebb tudnak kerülni az internetezőkhöz. A bama.hu más hangvétellel, másfajta információkat közöl, mint amit a Dunántúli Napló Online közönségének kínál.

A kiadó minimális beruházással, nagyjából egy millió forintból indította el az új portált. Az új portál szerkesztésével a Dunántúli Napló internetes szerkesztőségének két korábbi munkatársát, Bóta Barnabást és Nógrádi Lászlót bízták meg, a cikkeket pedig helyi fiatalok mellett a megyei napilap munkatársai készítik. Az Axel Springer helyi és központi híreire és további internetes tartalmaira támaszkodik a bama hírszolgálata is.

A kiadó fiataloknak szóló portál indítását tervezi tavasszal további három, év végéig pedig az összes olyan megyében, ahol a napilapot az Axel Springer adja ki. Az Axel Springer internetes fejlesztéseit azonban nemcsak a fiatalokra építi, más csoportokat – például a nőket vagy a gazdasági hírek iránt érdeklődőket – célzó portáljainak (nana.hu, vg.hu) továbbfejlesztését is tervezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik