Üzleti tippek

SDR-S100: a legkisebb SD-videokamera

A Panasonic bemutatta a világ legkisebb és legkönnyebb következő generációs 3CCD-s videokameráját, az SDR-S100-at, amely MPEG2 felvételek készítésére képes.

Az SD-memóriakártya mára világszerte szabvánnyá vált és egyike a következő generációs felvételi adathordozóknak, mivel benne rejlik a kapacitás növelésének és az egyéb eszközökkel való adatcsere kiterjesztésének lehetősége. A Panasonic ezen az adathordozón kombinálja a képminőséget biztosító, a professzionális videokamerák gyártása során már hosszú ideje alkalmazott videofelvételi technológiát az MPEG2 felvételi technológiával.

Az S100 a professzionális videokamerákból származó 3CCD-rendszerrel van felszerelve, mely valósághű színreprodukciót és színárnyalást, valamint nagyfokú részletességet eredményez. A képminőség és felhasználás szempontjából nagyfontosságot kapnak az olyan alkalmazott technológiák, mint az optikai képstabilizátor, a LEICA DICOMAR objektív és a kifejezetten a 3 CCD-s rendszerekhez kifejlesztett nagy teljesítményű Crystal Engine képfeldolgozó LSI-n (integrált áramkör).

A hordozható készülékek számára újonnan kifejlesztett MPEG2 motor az S100 képminőségének további javítása érdekében egy eredeti algoritmussal érzékeli a képeken a gyors mozgásokat, amelyek megkeresésében az MPEG2 tömörítési eljárás általában gyengébb.

Az SD-memóriakártya miatt az S100 mérete jelentős mértékben csökkenhetett, kompakt, stílusos, mégis jól kezelhető formát nyerve. A készülék belsejében a kevesebb mozgó alkatrész található, így az kevésbé érzékeny az ütésekre, melynek révén az adatok rögzítése stabilabb és csaknem hibátlan. Ennek a mechanikailag egyszerűbb szerkezet az oka, ami hozzájárul az egyszerű és könnyű kezelés megvalósításához, valamint egészen 1,5 másodpercre csökkenti az indításhoz szükséges időt. Stabilan ellenáll a körülmények változásából eredő hatásoknak is, mellyel valóban elérhetővé válik a bárhol, bármikor történő felvételkészítés.

A mellékelt nagy adatátviteli sebességet biztosító USB 2.0 kábel használata esetén az adatok PC-re történő másolása lényegesen gyorsabb, mint más technológiát használó modelleknél. Az S100-zal az adatátvitel PC-re mindössze negyedannyi idő alatt megy végbe, mint amennyi szükséges egy miniDV-szalagra rögzítő modell számára, és harmadannyi idő alatt, mint amennyit egy DVD-s videokamera igényel.

A tartozék MotionSD STUDIO 1.0E szerkesztő szoftver lehetővé teszi az MPEG2 felvételek igény szerinti szerkesztését. Az adatok a szoftverrel MPEG4 formátumra is konvertálhatók, ami e-mailhez csatolható, vagy weboldalakon elhelyezhető. Természetesen ezek az adatok visszaírhatók az SD-memóriakártyára és a kamerán vagy számítógépen lejátszhatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik