Üzleti tippek

BA: 10 pályázó az első fordulóban

Tíz pályázót hívtak meg a 11 jelentkező közül a Budapest Airport 75 százalék mínusz 1 szavazatot megtestesítő részvénycsomagjának értékesítésére – közölte az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.).

Az ÁPV Rt. közleménye szerint a nyilvános kétfordulós pályázat első fordulójába nem kapott meghívást az argentin Corporación América S.A. és a Stellaria Tanácsadó Kft. konzorciuma.

Az első fordulóban elkészítendő indikatív ajánlatok benyújtásának határideje 2005. augusztus 9. Az ÁPV által meghatározott értékelési kritériumok célja, hogy a második, kötelező érvényű ajánlati fordulóba csak a stratégiai, fejlesztési tervek, pénzügyi források megalapozottsága, az iparági tapasztalat, a munkavállalókkal kapcsolatos vállalások, a nemzetbiztonsági szempontok és az ajánlattevők általános elkötelezettsége alapján legmegfelelőbb, kisszámú pályázó jusson tovább.

A pályázati eljárás második fordulójában részvételre az indikatív ajánlatok alapján kiválasztott ajánlattevők 2005. november 2-án adhatják be jogilag kötelező érvényű ajánlataikat, amelyek elbírálásakor a legfontosabb szempont a pénzügyi ajánlat lesz, a fejlesztési, működtetési garanciavállalások mellett. Az ÁPV Rt. a tranzakciót 2005. során szándékozik lezárni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik