Üzleti tippek

Bővül a Coop Hungary bolthálozata

Négyszáz bolttal bővül a Coop Hungary franchise-hálózata, miután a Honiker Kft. beszerzési társulás kiskereskedelmi tevékenységet folytató tagjainak többsége pénteken csatlakozik a jelenleg mintegy 2500 üzletet összefogó lánchoz.

A csatlakozókat összefogó BÉE-Hálózat Élelmiszerkereskedelmi Kft. vezérigazgatója, Matuszka Gábor elmondta, hogy cégük – amely a Honiker legnagyobb tagvállalata volt – ügynöki nagykereskedelmi koordinációs iroda, így nincsenek saját boltjai. A háromszáz partnerbolt több mint fele, illetve az egyéb Honiker-boltok együttesen teszik ki a négyszázas számot, s a tervek szerint a BÉE Kft. partnereinek mindegyike aláírja a franchise-szerződést ez év végéig.

A részvénytársaság általános vezárigazgató-helyettese, Murányi László szerint a négy magyar tulajdonban lévő lánc – a Coop, a CBA, a Reál és a Héliker – közül rövid időn belül akár kettő is elvesztheti önállóságát, hiszen még a háromezer boltot összefogó Coop sem lesz elég erős a multinacionális cégekkel szemben. A független kis- és középvállalkozásoknak pedig a fennmaradásuk érdekében kell csatlakozniuk valamelyik csoporthoz.

A GfK áprilisi adatai szerint az élelmiszer napicikk-piacot 13,2 százalékos részesedéssel vezető Tesco mögött 11,3 százalékkal a második helyen áll Coop Hungary.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik