Üzleti tippek

A CEU ÉS A BOCCONI EGYETEM ELINDÍTJA KÖZÖS ELSŐDIPLOMÁS KÉPZÉSÉT KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPA LEENDŐ GAZDASÁGI VEZETŐI SZÁMÁRA

A budapesti CEU Business School és a milánói Bocconi Egyetem ma bejelentette, hogy innovatív elsődiplomás képzést indítanak be közösen. A Kettős Nemzetközi Gazdasági Képzés egyesíti az európai üzleti gyakorlatot, az amerikai menedzsment stílust, valamint a fejlődő piacok előtt álló kihívásokat.

2005. június 16: Az új programot, amelynek célja, hogy felvértezze Kelet-Közép-Európa leendő gazdasági vezetőit a globális gazdaság jelentette kihívásokhoz szükséges készségekkel, Soros György, a CEU Igazgatótanácsának elnöke, Angelo Provasoli, a Bocconi Egyetem rektora, Yehuda Elkana, a CEU elnöke és rektora, és Pártos Ferenc, a CEU Business School dékán-igazgatója jelenlétében mutatták ma be Budapesten.

A program részeként a diákok két multikulturális egyetemi karon élnek és tanulnak majd, első két évüket Budapesten, az utolsó kettőt pedig Milánóban töltve. A program sikeres befejeztekor két értékes diplomát szereznek meg: egy olasz első diplomát (laurea) nemzetközi gazdaságból és menedzsmentből a Bocconitól, valamint egy amerikai első diplomát (Bachelor of Science) nemzetközi gazdaságból az amerikai akkreditációval rendelkező CEU-tól.

A program célja, hogy felkészítse Kelet-Közép-Európa üzleti vezetőinek új generációját a globálizáció és integráció kihívásaira, és hogy képesek legyenek alkalmazkodni a társadalmi és gazdasági környezet gyors változásaihoz. Az oktatási program három kultúrát ötvöz: a régió jellegzetességeit, a legújabb európai gazdasági gyakorlatot és az amerikai menedzsment stílust. Ez az integrált oktatási program magas színvonalú szakmai képzést nyújt, valamint biztosítja a diákok számára azt a gyakorlati tapasztalatot, amelyre szükségük van ahhoz, hogy megfeleljenek az újonnan az Európai Unióhoz csatlakozott és a többi régióbeli fejlődő ország gazdasági kihívásainak.

A CEU Business School (korábban International Management Center) – amely 1988-as alapítása óta kiváló hírű iskola – az első olyan kelet-közép-európai oktatási intézmény volt, amely amerikai MBA diplomát nyújtó gazdasági képzést indított el, és amely az azóta eltelt időben a régió legkitűnőbb, menedzsment képzést nyújtó oktatási intézményévé vált. A CEU Business School elkötelezett az amerikai stílusú üzleti képzés bevezetésében az EU-tól keletre található átalakulóban lévő gazdaságok magán és közszférájában, s különösen nagy hangsúlyt fektet a nagyvállalatok társadalmi felelősségvállalására és az üzleti etikára.

A Bocconi Egyetemet 1902-ben alapították Milánóban, azonban az azóta eltelt időben Olaszország vezető gazdasági, menedzsment és jogi egyetemévé nőtte ki magát, amely széleskörű nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik. Közel 11 ezer elsődiplomás diák jár a Bocconira, ahol az összes egyetemista körülbelül 10 %-a külföldről érkezik. Az egyetem a nemzetközi kapcsolatok folyamatos bővítésére összpontosít stratégiájában, központi szerepet játszott a CEMS és a PIM üzleti iskolák hálózatának kialakításában, és részt vesz az EU kutatási, menedzsment és tréning projektjeiben.

A kettős nemzetközi üzleti diplomát megszerző hallgatók előnyt kovácsolhatnak abból, hogy két különböző kozmopolita városban élnek és multikulturális egyetemi karokon tanulnak. A szigorú felvételi eljárás és a magas szintű követelményeknek köszönhetően a program jelenleg 25 hallgatóval rendelkezik (a több mint száz jelentkezőből). A nagy kereslet miatt újabb felvételi eljárást hirdettünk meg, hogy a 18-nál több országból érkező jelentkező közül egy újabb, 25-30 fős csoportot is elindíthassunk. Tanulmányi és szociális ösztöndíjra is pályázhatnak a hallgatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik