Üzleti tippek

Hírigazgató nélkül marad a Duna Televízió

Véglegesen megszűnik a hírigazgatói poszt a Duna Televíziónál. A döntést azután hozták, hogy lezárult a televíziónál az a belső vizsgálat, ami azért indult, mert a közszolgálati médium késéssel informálta nézőit a köztársaságielnök-választás eredményéről.

A televízió három alelnöke tett javaslatot a hírigazgatói poszt megszüntetésére és ezt a médium elnöke elfogadta. A médium szóvivője, Szeles Pál elmondta, hogy a késés miatt indított vizsgálat azt állapította meg, hogy a médium “túlzottan” hierarchizált irányítási rendszere miatt következhetett be a probléma.

A Duna Televízió még múlt hét kedden felfüggesztett hírigazgatóját, Kresz Lászlót csütörtökön értesítették arról, hogy megszüntetik a hírigazgatói beosztást. Egyben javaslatot tettek szerződése módosítására és a híradó szerkesztői munkakörét ajánlották fel neki. A volt hírigazgató hétfőig kapott határidőt arra, hogy eldöntse vállalja-e a szerkesztői munkakört.

Kresz László elmondta: tudomása szerint a hírműsor késése ügyében indított vizsgálat még nem zárult le, ezért “furcsának” tartja, hogy egy újabb szerződési ajánlatot kapott. Véleménye szerint a levél, amelyben a hírigazgatói poszt megszűnéséről értesítették “jogi aggályokat is felvet”, de a részletekről csak később kíván nyilatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik