Üzleti tippek

Idegenforgalmi centrummá is válik az Agárdi Pálinkafőzde – Megújult a Főzde Felügyelő Bizottsága

2005. június 8., Budapest - A közép-magyarországi régió idegenforgalmi stratégiájával összhangban turisztikai célú látogatócentrum létrehozását kezdi meg az Agárdi Pálinkafőzde. A 2002-ben alapított, majd árbevételét 2004-ben megduplázó cég ennek érdekében új felügyelő bizottságot választott, dr. Niklai Ákos, az ismert idegenforgalmi és gasztronómiai szakember elnökletével.
Az Agárdi pálinka iránti fokozódó érdeklődés kielégítése érdekében pedig a cég több tízmilliós beruházással megnövelte az üzem erjesztő és lepárló kapacitását.

A premium pálinkák készítésében – a nemzetközi Destillata párlatversenyen több alkalommal – a legeredményesebb hazai üzemnek nyilvánított Agárdi Pálinkafőzde múlt heti taggyűlése új célokat fogalmazott meg. Ezek között első helyen – az utazásszervezők és magánszemélyek részéről egyaránt tapasztalt keresletnövekedés kielégítése érdekében – az erjesztő és a lepárló kapacitás bővítése áll. A több tízmillió forintos beruházás eredményeként az erjesztőtér befogadóképessége évi 80 ezer literre bővül, a jelenlegi lepárló helyett pedig a ma Európában a legkorszerűbbnek számító két, számítógép-vezérlésű berendezést állítanak munkába. A várhatóan 2006 tavaszára elkészülő fejlesztéssel az agárdi manufaktúra nemcsak a hazai fogyasztókat tudja majd ellátni, de a korábbinál erőteljesebben nyithat a külpiacok felé is.

Az Agárdi Pálinkafőzde, mely elsősorban a legmodernebb berendezések, a pálinkakészítés újszerűsége, és a minőség megóvására irányuló törekvése miatt vált ismertté, jelenleg is rendszeresen fogad látogatókat. Befogadóképessége azonban határokat szab az érdeklődők és a nyílt napok számának. A 45-50 fő befogadására alkalmas látogatócentrum tervezésekor a szervezők azt is kilátásba helyezték, hogy a helyiség a jövőben konferenciák, összejövetelek és szakmai továbbképzések megtartására is alkalmas legyen. Mindezeket figyelembe véve az új létesítmény a kedvező turisztikai adottságokkal rendelkező régió fontos állomása lehet.

„A nagyvonalú tervek megvalósításában komoly szerepet kapnak az Agárdi Pálinkafőzde újonnan megválasztott felügyelő bizottság tagjai is. Az új testület elnöke dr. Niklai Ákos, tagjai pedig Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Rt. elnök-vezérigazgatója, valamint dr. Bertha Kálmán, a Paksi Atomerőmű Rt. vezető jogtanácsosa. A prominens tisztségviselők munkája várhatóan nem csak az Agárdi pálinka imázsának további erősítése lesz, hanem a térség turisztikai jelentőségét is növelni fogja.” – tette hozzá Szabó László, az Agárdi Pálinkafőzde ügyvezető igazgatója.

###

Az Agárdi Pálinkafőzde 2002-ben, teljes egészében zöldmezős beruházásként jött létre. A helyszín kiválasztásában döntő szerepet játszottak a főzdét körülölelő gyümölcsösök, melyek szinte korlátlan forrást biztosítanak a pálinka előállításához. Az Agárdi gyümölcspálinkák a kizárólag a magyar gyümölcsre jellemző egyedi ízvilág jegyeit hordozzák. A Főzde megnyitása óta a kézzel palackozott, sorszámozott pálinkák számottevő népszerűségre tettek szert: „Az év pálinkája” címet, továbbá több arany-, és ezüstérmet vitt el az Agárdi Pálinkafőzde 2005. márciusában, a szakma legnagyobb közép-európai versenyén, a Destillata-n. Az Agárdi Pálinkafőzde a díjak mellett második alkalommal is elnyerte a nemzetgyőztes címet.

További információval szolgál Vértes Tibor (e-mail cím: fozde@agardi.hu, tel.: 22-579-164).
Kérjük, látogasson el a www.agardi.hu weboldalra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik