Üzleti tippek

Olcsóbb távmunkást foglalkoztatni

Dolgozónként 60 ezer forintos munkabért és annak járulékait fizeti ki a munkaügyi tárca fél éven keresztül azoknak a munkáltatóknak, akik sikeresen vesznek részt a most kiírt távmunka pályázaton. Egy-egy távmunkahely létesítéséhez 488 ezer 400 forintos támogatás és dolgozónként 50 ezer forint nyerhető el.

Egy-egy távmunkahely létesítéséhez 488 ezer 400 forintos támogatás nyerhető el. További 50 ezer forint nyerhető el dolgozónként képzéshez. A pályázatok – folyamatosan – július 7-ig adhatóak be, és az elkészült munkákat július 31-ig bírálják el. 

A cél egyebek között az, hogy a távmunkahelyek létesítésével javuljon a foglalkoztatás a hátrányos helyzetű kistelepüléseken, valamint teret kapjon a szolgáltató jellegű elektronikus közigazgatás.

A munkaügyi tárca információja szerint az elbírálásnál előnyt élvez az a pályázó, aki regisztrált munkanélkülieket, fogyatékkal élőket, megváltozott munkaképességűeket, gyermeküket egyedül nevelő szülőket, családi okokból a lakásukhoz kötött személyeket, roma származásúakat alkalmaz, vagy a hátrányos munkaerő-piaci helyzetű térségek lakóinak létesít ilyen típusú munkahelyet. A támogatás elszámolás alapján, utólagos finanszírozással vehető igénybe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik