Üzleti tippek

Zárolták a Kartonpack vagyonát

A Pesti Központi Bíróság zárolta a tőzsdén is szereplő Kartonpack Dobozipari Rt. vagyonát.

A Kartonpack a BÉT honlapján szerdán, a tőzsdezárást követően bejelentette azt is, hogy a határozat ellen fellebbezést nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz, de többet a társaság nem közölt.

A zár alá helyezés vélhetően összefügg azzal, hogy a Kulcsár Attila és társai ellen sikkasztás és más bűncselekmények miatt folyó büntetőeljárásban a nyomozási bíró, május 5-ei első fokú, nem jogerős határozatában, 48 magán-, illetve jogi személy vagyonát, vagyonrészét zárolta, összesen több mint egymilliárd forint értékben.

A Kartonpack részvényeinek 61,9 százaléka a bűncselekményben érintett és Magyarországon bejegyzett Britton Capital and Consulting Kft. tulajdona, további 29,58 százalékot pedig az Egyesült Államokban regisztrált Britton Interinvest LLC. birtokol.

A Kartonpack április 8-án meg nem nevezett vevőnek eladta a tulajdonában lévő Novoprint 42 százalékát és hat hónapos határidővel eladási opciót kötött a további 51,18 százaléknyi hányadra.

A társaság még a 2003/04 fordulóján megkísérelte elhagyni a tőzsdét, de a BÉT visszautasította az erre irányuló kérelmet, mert a benyújtott tőzsdei ajánlattal kapcsolatban hiánypótlásra szólította fel a kibocsátót, amely a megadott határidőig ennek nem tett eleget. Ugyanakkor a részvények megvásárlására ajánlatot tevő Britton 2004 januárjában visszavonta az ajánlatát.

A Kartonpack papírjaival a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában lehet kereskedni 1999 februárja óta. Az utolsó kötés a 200 forint névértékű részvényben 2003. december 30-án 119 forinton született.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik