Üzleti tippek

Leépítések a Duna TV-nél

Hatvan munkatársat bocsátottak el a Duna Televíziótól hétfőn a Népszava értesülései szerint. A tervek szerint júniusban újabb húsz embernek mondanak fel a leépítések előtt még 480 alkalmazottat foglalkoztató közmédiumnál.

A törvényi előírásoknak megfelelően, a szakszervezetekkel együttműködve, a parlament döntése alapján hajtották végre a csoportos, hatvan embert érintő létszámleépítést – tájékoztatta a lapot Pomezanski György, a Duna TV innovációs alelnöke. Pomezanski szerint még az előző vezetésnek lett volna kötelessége a médium szervezetét átalakítani, hiszen az erre szánt, a költségvetésből nyújtott céltámogatást már tavaly megkapta a közmédium. Az alelnök közölte, hogy szinte minden munkakört érintett az ésszerűsítés, a vezetőktől kezdve a műsorkészítőkön át a műszaki munkatársakig. A leépített munkatársak egy része külsősként visszadolgozhat a közmédiumnak.

Pomezanski kiemelte, hogy felesleges vezetői posztokat is megszüntettek. Az innovációs alelnök elmondta azt is, hogy a Duna TV professzionális közszolgálati televízióként működhessen, műsorvezetőket keresnek, ugyanis egy erős aktuálpolitikai stábot akarnak építeni.

Szekeres László, gazdasági alelnök a Népszavának korábban úgy nyilatkozott: jövőre 350-400 millió forinttal többet fordíthatnak a műsoros területekre, a szervezet ésszerűsítésétől, az ebben a félévben tervezett elbocsátásoktól ugyanis komoly megtakarítást vár a menedzsment. A gazdasági alelnök 200 millió forintra becsülte a létszámcsökkentés költségeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik