Üzleti tippek

Pályázat a gyermeki jogok miniszteri biztosának posztjára

A gyermeki jogok miniszteri biztosi posztjára hirdet pályázatot a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium. A pályázatot a biztosi posztra immár másodszor hirdették meg, eredmény szeptember közepére várható.

A gyermeki jogok miniszteri biztosi posztjára hirdet pályázatot a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM). A pályázat várhatóan szeptember elsején jelenik meg a Belügyi Közlönyben, addig azonban a tárca az interneten, újságokban is közzéteszi a felhívást – közölte Benedek András közigazgatási államtitkár.

A jelentkezőknek még 15 nap áll rendelkezésükre pályázataik beadásához, miután a felhívás megjelent a Belügyi Közlönyben, így legkorábban szeptember közepén hirdethet eredményt a minisztérium. A biztos fő feladata lesz, hogy nyomon kövesse, mennyire tartják be a jogszabályok és intézkedések szintjén Magyarországon az ENSZ gyermekjogi egyezményét. A miniszteri biztosnak konkrét ügyekben intézkedési jogköre nem lesz, azonban szabályozási javaslattal élhet a minisztérium és a társtárcák felé.

A gyermeki jogi biztos intézménye egy kormányrendelet értelmében július elsejével állt fel a minisztériumon belül, amelynek jogi hátterét Somody Bernadette, gyermeki jogi miniszteri megbízott készítette elő.
A pályázatot a biztosi posztra immár másodszor hirdették meg. Mint azt Benedek András elmondta, első alkalommal júliusban írták ki a pályázatot, amelyre hárman jelentkeztek, azonban egyikük sem bizonyult megfelelő jelöltnek.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik