háziorvosi rendelés (Array)
Pénzügy

Keddtől nekik is kell havi 7110 forintot fizetniük

24.hu
24.hu

2017. 05. 15. 13:34

Korábban a témában:

Keddtől egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetésére kötelezettek azok a tanulók, akiknek idén március 31-én járt le a diákigazolványuk, de még nem sikerült elhelyezkedniük, és így nem biztosítottak. Hétfőn jár le ugyanis a 45 napos türelmi határidő – figyelmeztet az Adózóna.hu.

Az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság lejártát (május 15-ét) követő 15 napon belül be kell jelentkezniük az érintetteknek a NAV-hoz, a 17T1011 jelű adat- és változás-bejelentő lapon. A nyomtatvány benyújtható ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy nyomtatva postán, illetve személyesen az ügyfélszolgálaton.

Az egészségügyi szolgáltatási járulék jelenleg 7110 forint. A járulékot a tárgyhó utáni hónap 12. napjáig átutalással vagy csekken kell befizetni a NAV számlájára (10032000-06056229), az adóazonosító jel feltüntetésével. A szülő vagy más hozzátartozó is fizetheti a díjat.

Mint korábban írtuk, aki nem fizet, az sem marad ellátás nélkül. Viszont arra számíthat a nem biztosított személy, hogy ha nem kezdeményezi a jogviszonya rendezését, akkor a NEAK átadja az adatait a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), és előírhatják számára a fizetési kötelezettséget, illetve kötelezhetik az elmaradt járulékok befizetésére.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.