Pénzügy

Milliókat spórolhat nekünk a lakásvásárlásnál egy ingyenes magyar újítás

internet (számítógép, laptop, iroda, )
internet (számítógép, laptop, iroda, )

Egyetlen kattintással telepíthető a lakáskeresők életét megkönnyítő, magyar fejlesztésű Árminimum, amit az ötletgazdák az ingatlanpiac Google-keresőjeként aposztrofálnak. Azt ígérik, aki használja, annak nem kell szisztematikusan átnéznie több hirdetési weboldalt, elég, ha az egyiken megtalálja a neki tetsző ingatlant. A találmány ugyanis rögtön megmutatja, mi az ahhoz tartozó legalacsonyabb ár, és a különböző hirdetésekben lévő, az ingatlanról készült fotókat is összegyűjti egy helyre, hogy időt spóroljon nekünk.

Ezután, ha bármikor ingatlanhirdetésre kattintunk, a bővítmény automatikusan működésbe lép és kijelzi, hogy az adott lakást vagy házat hol hirdetik még – a különbség akár több millió forint is lehet.  A fejlesztők szerint tetemes összeget takaríthatunk meg tehát, ha a különböző portálokon ugyanarra az ingatlanra vonatkozó hirdetések közül megtaláljuk a legjobb ajánlatot. A különbségből akár be is bútorozhatjuk új házunkat, vagy felújíthatjuk a frissen vásárolt lakást.

Ingyenes segítség

Az ingyenes webes eszköz fejlesztői, a RealMonitor Kft. munkatársai valós problémára szerettek volna megoldást szállítani, hiszen nem órákat, de napokat, heteket is igénybe vehet az álomotthon vagy a megfelelő üzlethelyiség megtalálása, ráadásul nem is biztos, hogy szerencsénk van, és az elérhető legjobb áron jutunk hozzá. 4 év kitartó fejlesztés után viszont mindenki számára elérhető a segítség, amivel az idő mellett akár milliókat is spórolhatunk.

Régóta foglalkozunk az ingatlankeresés szerteágazó problémáinak megszelídítésével, így született meg korábban az ingatlanokat online, 3D-ben bejárhatóvá tévő fejlesztésünk is, amely első díjat nyert a szilícium-völgyi startupok között. Általános tapasztalatunk, hogy ugyanazt az ingatlant sokan, sokszor, ráadásul különböző paraméterekkel, különböző árakon hirdetik. Emiatt az ingatlankeresés frusztráló és időigényes vadászattá vált. Az Árminimummal az a szándékunk, hogy átláthatóvá tegyük a piacot, segítsük a vásárlókat abban, hogy egyazon ingatlanra feladott rengeteg hirdetés kavalkádjában megtalálják a legjobbat. Röviden: az ingatlanpiac Google-keresőjét kívánjuk létrehozni – foglalta össze a lényeget a fejlesztőcég ügyvezetője, Faragó Péter.

A bővítmény a Chrome és Firefox böngészőkhöz érhető el, és egy kattintással telepíthető a weboldalról. Jelenleg az eladó használt ingatlanok keresésében nyújt segítséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik