öreg pár (öreg, )
Pénzügy

Milliók nyugdíja van veszélyben az alacsony hozamok miatt

24.hu
24.hu

2016. 11. 17. 08:39

Korábban a témában:

Egyre nagyobb bajban vannak az állami nyugdíjalapok a világon. Tavaly a 300 legnagyobb nyugdíjalap vagyona 530 milliárd dollárral csökkent az alacsony hozamok miatt, ami az első negatív év a vagyonfelhalmozásban a pénzügyi válság óta – írta a Portfolio.hu.

Az európai, az amerikai és a japán nyugdíjasok is félnek, és nem ok nélkül, a jegybankok kamatpolitikája miatt több mint 100 millió kormányzati dolgozó nyugdíja került veszélybe.

Világszerte problémákat okoz

A cikkben példákat is hoznak, mit jelent mindez  a hétköznapokban. Stephen Mensinger, a kaliforniai Costa Mesa polgármestere pl. attól tart, hogy a nyugdíjkifizetések hamarosan felőrlik a város minden pénzét.

Frans van Leeuwen amszterdami nyelvtanár dühös, amiért az ő nyugdíja kevesebb lesz, mint amit az apja kapott anno, pedig már 30 éve fizeti a járulékokat.

Tokióban a volt kormányzati dolgozó, Tadakazu Kobayashinak már nem jut elég pénze a nyugdíjából arra, hogy új ruhákat vehessen magának.

A lap részletesen is taglalja az egyes országok problémáit, és például az USA-val kapcsolatban azt írja: amióta Donald

Trumpot választották az USA új elnökének, megemelkedtek az amerikai állampapír-hozamok. Azonban az elmúlt évek alacsony hozamszintjei után ez most nem sokat segít a nyugdíjalapokon.

Ha bővebben is kíváncsi, kattintson.

A magyar nyugdíjpénztárakról viszont szerdán írtuk, hogy folyamatosan gyarapodnak.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Pécs, 2015. július 9.
Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a megújult pécsi Virágh-ház átadásán 2015. július 9-én. A háttérben Páva Zsolt, Pécs polgármestere (b) és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az Országgyűlés döntése értelmében több, jelenleg állami tulajdonban lévő ingatlan kerülhet vissza egyházi tulajdonba.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.