Pénzügy

Magyar siker a német oktatási innovációs versenyen

24.hu
24.hu

2016. 07. 04. 14:43

Az OTP Fáy András Alapítvány programja nyert, amely általános iskolásokhoz hozza közel a pénzügyi és gazdasági ismereteket.

Több száz nevező közül az OTP Fáy András Alapítvány általános iskolásoknak szóló programja nyerte el Németország legrangosabb, nemzetközi oktatási innovációs díját. A Sulibank Élményportál programot az év legjobb gazdasági oktatási programjaként értékelték a Comenius EduMedia Award-on.

A program idén áprilisban indult. Egy általános iskolásoknak szóló weboldalról van szó, melynek célja, hogy az e-learning és a „gamification”, vagyis „játékosítás” elemeit és eszközeit felhasználva, közel hozza a pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteket a gyerekekhez. Az aktuális híreket olyan nyelvezettel és magyarázatokkal írja le, hogy a 7-14 éves korosztály számára is érthető legyen.

A zsűri kiemelte, hogy a Sulibank Élményportál oktatási koncepció és program mennyire hatékony és fontos szerepet tölthet be a XXI. század oktatásában. Az OTP Fáy András Alapítvány ügyvivője, Schrankó Péter hozzátette, a program létrehozásakor fontos cél volt, hogy olyan újdonságot emeljenek be az elektronikus gazdasági képzésbe, amely a hétköznapi tapasztalatokat is bemutatva, magas színvonalon járul hozzá a kamaszgyerekek pénzügyi kultúrájának hatékony javításához.

Az 1995-ben alapított Comenius EduMedia Award mára az egyik legnagyobb elismerést jelenti a multimédiás termékek nemzetközi piacán. Alapítója a Gesellschaft für Pedagogik und Information e.V., amely 40 éve foglalkozik multimédiával, képzési technológiával és médiadidaktikával. A díjak odaítéléséről nemzetközi zsűri dönt.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.