Pénzügy

A Duna House nem adja fel: ismét tőzsdére készülnek

Már a tavaly decemberi visszalépést követően úgy nyilatkoztak a Duna House tulajdonosai, hogy elkötelezettek a tőzsdére lépés mellett. Idén ősszel ez valóra is válhat – írta a társaság közleménye.

A cégcsoport hasonló méretű tőzsdei tranzakciót tervez, mint legutóbb, és szintén vegyes, nyilvános (lakossági) és zártkörű (intézményi) kibocsátást akar, de több fontos kérdésről még nincs döntés.

A tulajdonosok véleménye szerint a cégcsoport erősebb, nagyobb növekedési potenciállal bír, mint tavaly a kibocsátás előtti időszakban (ezt a lengyel piacon legnagyobb ingatlanközvetítő franchise hálózat megvételével, a hazai SMART ingatlanközvetítő elindításával, és lakásfejlesztésekkel indokolják).

Az már látszik, hogy egy még stabilabb, fejlődő multibrand vállalatcsoport épül, s ez összhangban lesz az árazási stratégiával, írták.

A Brexit lehetséges negatív hatásairól nem tesz említést a közlemény.

A tavalyi budapesti tőzsdei bevezetés többek között a hitelközvetítőkre vonatkozó, EU-s irányelv hazai átültetése (jutalékplafon) miatt maradt el. A jogszabályváltozás a Duna House összes bevételét jelentősen negatívan érinthette.

Korábbi tájékoztatás szerint a cégcsoport kérésére a 2016. június 30-i határidő helyett 2016. december 31-ig hosszabbította meg a BÉT a Duna House részvényeinek tőzsdei bevezetési határidejét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik