Pénzügy

Felhízott az év végén a nyugdíjpénz

persely, pénz, gyűjtés, takarékoskodás, spórol (Array)
persely, pénz, gyűjtés, takarékoskodás, spórol (Array)

Hihetetlen mértékben megugrottak az önkéntes pénztári befizetések. Az egyéni takarékoskodás összege helyenként 40-50 százalékkal is emelkedett – derült ki az Azénpénzem.hu adatgyűjtéséből. Igazuk lett, amikor azt feltételezték, hogy az év végi adómegtakarítási hajrában tarolhatnak az adójóváírást biztosító lehetőségek.

A harmadik legnagyobb szereplőnél, az Aegonnál például történelmi rekordot (12,4 milliárd forintos tagdíjbevétel) hozott a tavalyi év, de az MKB-nál is látványos eredményekről számoltak be (az utolsó negyedévben megháromszorozódtak az egyéni befizetések), az Aranykornál pedig 49 százalékkal emelkedtek az egyéni befizetések tavaly.

Az OTP önypt-nél pedig 3,2 milliárd forint jött be az év végi hajrában. A nyugdíjpénztári piac legnagyobb szereplője kiszámolta, hogy tíz év alatt megkétszereződött az egyéni rendszeres befizetések összege. 2005-ben ugyanis még egy év alatt 3,5 milliárd forintot fizettek be a tagok. Ez az érték tavaly viszont már megközelítette a 7 milliárd forintot.  Az OTP arra számít, hogy idén is nőnek az egyéni befizetések.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik