tőzsde (tőzsde, )
Pénzügy

Hétfőn startolt a Duna House a tőzsdén

24.hu
24.hu

2015. 11. 09. 10:34

Hétfőn elindult a hazai lakóingatlan- és lakáshitel-közvetítői piac meghatározó szereplője, a Duna House Holding Nyrt. részvényeinek nyilvános értékesítése - írta a cég közleményében.
Korábban a témában:

Magánszemélyek és gazdálkodó szervezetek is megvásárolhatják a társaság részvényeit, melyek maximumára 4.250 forint. A részvények a Concorde Értékpapír Zrt., az Equilor Befektetési Zrt., az Erste Befektetési Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. kijelölt fiókjaiban jegyezhetők.

Tíz napig lehet jegyezni

A nyilvános jegyzési időszak legkésőbb november 20. 14 óráig tart. Ezzel párhuzamosan zártkörű részvényértékesítésre is sor kerül az intézményi befektetők részére.

Guy Dymschiz, aki testvérével, Doron Dymschiz-cel együtt a Duna House csoport társtulajdonosa és vezetője elmondta, hogy a részvényértékesítés elsődleges célja a tőkebevonás, annak érdekében, hogy a Társaság a jelenlegi kedvező piaci környezetben regionális akvizíciókon keresztül is tovább fejlődhessen.

A társaság részvényei minden forgalmazónál személyesen, illetve meghatalmazott útján jegyezhetők. Emellett egyes forgalmazóknál lehetőség van telefonon, emailen, faxon, illetve online módon történő jegyzésre is. A jegyzés feltétele, hogy a részvényjegyző rendelkezzen értékpapírszámlával valamelyik forgalmazónál, részvényjegyzési nyilatkozatát leadja, és a jegyezni kívánt részvénymennyiség maximum árral számított ellenértékét a forgalmazónál vezetett ügyfélszámlára legkésőbb a jegyzési időszak lezárásáig átutalja. Az értékpapír és ügyfélszámlával még nem rendelkező érdeklődőknek a felsorolt forgalmazóknál kell számlát nyitniuk ahhoz, hogy részt vehessenek a jegyzésben.

Hamarosan kezdődhet a kereskedés is

A jegyzési időszak lezárását követően 2 munkanapon belül határozzák meg a végleges részvényárat. A nyilvános jegyzésben részt vevők esetében a végleges ár a maximális részvényenkénti árat nem haladhatja meg. Amennyiben a zártkörű értékesítésben a maximális árnál alacsonyabb ár alakul ki, úgy ez lesz az irányadó a nyilvános jegyzésben résztvevők körében is. Ugyanekkor határozzák meg a jegyzési igények kielégítésének mértékét is.

A társaság részvényeivel minden részvénytulajdonos egy időben, az első kereskedési naptól kezdheti majd meg a kereskedést. E napot a Társaság kérelmére a BÉT jelöli ki, az értékesítés sikeres lezárását követően.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.