Pénzügy

Csekély 600 millióból nyílt 1 darab kormányablak Békéscsabán

kormányablak ügyintézők (Array)
kormányablak ügyintézők (Array)

Nagy napra virradt Békéscsaba népe. A fővárosból személyesen látogatta meg a város lakosságát Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára. A titkár úr egy napsütéses őszi napon adta át országunk legújabb kormányablakát pénteken. Az áldozatos munkával elkészült kormányablak 600 millió forintba került.

Gajda Róbert Békés megyei kormánymegbízott, Kovács Zoltán harcostársa az ország újjáépítésében, elmondta: a beruházás állami és uniós forrásból valósult meg. A felújítás során, az ország minden tájáról érkező legkíválóbb szakemberek, egyebek mellett kicserélték a homlokzati nyílászárókat, az épületkomplexum majdnem egésze külső hőszigetelést kapott, és napelemeket is szereltek a tetőre. A kormánymegbízott számításai szerint a megújult épület energetikai korszerűsítésének eredményeképpen évente 10,5 millió forintot tud a hivatal és a lakosság megtakarítani.

Természetesen dolgos népünk nem pihenhet, az elért eredményeket tovább kell szilárdítani. Az államtitkár csattanós választ adott a kétkedőknek, amikor közölte: pénteken Tótkomlóson nyitják meg a kilencvenedik kormányablakot, és a tervek szerint az év végéig további ötvennel emelkedik az országban az integrált ügyfélszolgálati helyek száma. Így a következő év tavaszáig 270-re nő a kormányablakok száma Magyarországon!

Az államtitkár úr – mielőtt saját kezűleg átvágta népünk élni akarását szimbolizáló nemzeti színű szalagot – szólt arról is, hogy napjainkban 17 megyében 41 ingatlanban valósult meg hasonló fejlesztés 10,7 milliárd forint értékben.

Gyöngyöző szavait a lakosság kitörő örömmel és hálával fogadta. Különösen nagy elismerést aratott a megjelent munkások, parasztok, értelmiségiek, óvodások körében az, hogy a kormányhivatalok óriási munkát végeztek, amikor felmérték, melyek azok az ingatlanok, amelyek energiahatékonyság javítása szempontjából szóba jöhetnek.

Az államtitkár büszkén jelentette ki: kormányhivatalaink megfeszített munkával mintegy 1600 ingatlant mértek fel, amiből 163 olyan van, amelynek már a tervei is elkészültek!

Az állami szervek takarékosságának fontosságát hangsúlyozta Vantara Gyula pártunk és kormányunk békés megyei országgyűlési képviselője is. Szerinte ugyanis tudósaink megállapították, hogy Békés megyében átlagosan 15 százalékkal magasabbak az energiakiadások, mint az ország más térségeiben. Ezért fontos, hogy folytatódjanak az ilyen típusú beruházások – mondotta bölcsen pártunk megyei vezetője.

Szavaiból azt is ki lehetett hallani, hogy a képviselő úr még több energiatakarékos kormányablakot szeretne látni a megyében, de lehet, hogy ezt már csak a 24.hu hírközlőjének elszabadult fantáziája tette hozzá az elhangzottakhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik