Pénzügy

Bűvös hetes – megmondjuk, melyek a legmenőbb lakások most vidéken

Néhány vidéki (köztük kevésbé frekventált) városban is kifejezetten érezhető már, hogy nagyobb fordulatszámra kapcsolt az ingatlanpiac – derült ki az Otthon Centrum elemzéséből. A legkeresettebbek a 6-8 millió forint közötti panellakások, de mennek a téglalakások és házak is.

A legtöbben felújított, panelprogramon átesett lakások iránt érdeklődnek, amik azért is vonzóbbak, mint a téglalakások, mert kisebb lehet a rezsijük.

Amit el lehet mondani, hogy 7 millió forint körül minimum kettő, de van, hogy akár háromszobás, egészen csinos lakásokat lehet találni a Költözzbe.hu hirdetései között. Nézzék csak!

Miskolcon

A teljesen felújított, szigetelt, szabályozható, mért távfűtéses, hőszigetelt műanyag ablakos, erkélyes hatodik emeleti lakás 61 négyzetméteres, 2+1 félszobás, amelyhez pincerész is tartozik. Szóval minden megvan benne, ami vonzó most a vevők számára, és még jól is néz ki.

10.12. miskolc
7,1 millió forintot kérnek érte, ami négyzetméterre 20 százalékkal többet jelent, mint amennyit a többi miskolci eladó szeretne kapni hasonló szobaszámú ingatlanáért. Ezért is érdemes megnézni a többi ajánlatot is!

Nyíregyházán

Szintén teljesen felújított (=új radiátoros, műanyagablakos, szigetelt ház), hőfokszabályzós távhős ez az 51 négyzetméteres, kétszobás, tetszetős kis lakás. Még klíma is van benne. Íme:

10.12. nyíregygáza
Kereken hétmillió forintot szeretne kapni érte a tulaj, amivel kicsivel (10 százalékkal) jobb pozícióban van, mint a többi eladó.

Egerben

A nyílászárók már itt is műanyagok, egyedi mérős a távfűtés, az eladó szerint elég egy tisztasági festés, és máris költözhető a 65 négyzetméteres, 2+1 félszobás panel. Van hozzá gardróbszoba és pince is, akinek ez fontos.

10.12. eger
7,2 millió forintot kérnek érte, 30 százalékkal kevesebbet egy négyzetméterért, mint a város többi eladója.

Szekszárdon

Kicsit mintha nagyítanának a fotók, de ez nem rontja az összképet. Egyedi fűtésmérők vannak az egyébként körbefűtött, így az eladó szerint alacsony rezsijű 52 négyzetméteres kétszobás lakásban, amely szintén egy szigetelt házban található.

10.12. szekszárd
7,2 millió forintról indult a licit, majd lement még a nyáron 7,1 millió forintra, így árban pont belesimul az átlagba.

Pécsett

A 39 négyzetméteres, 2 szobás panelnél szintén felújítást jeleznek (=járólapozás, műanyag nyílászárók). Azt írják, azonnal birtokba vehető. Szó szerint. Mert ha a vevő úgy óhajtja, akkor a bútor is az övé lehet – persze erre külön alkudni kell.

10.12. pécs
Pont hétmillió az ára ennek is, ami azt jelenti, hogy bő 10 százalékkal magasabbra lőtte be az eladó az elvárását, mint a többiek.

Pakson

Kétszobás, erkélyes és felújított (nincs részletezve, ezen mit értsünk) ez az 54 négyzetméteres kétszobás, erkélyes lakás, amiről még annyit tudunk meg, hogy alacsony a rezsije.

10.12. paks
És nem, nem 7 milliót kérnek érte. Hanem 11,8 millió forintot. Mert ahogy az Otthon Centrum elemzése is írta, Pakson a beruházási várakozások miatt a négyzetméterár átlagban 200 ezer forint feletti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik