Pénzügy

A devizahiteles levelek negyedét adták fel eddig

posta (posta)
posta (posta)

A fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó értesítéseket a vonatkozó jogszabály alapján 2015. április 30-ig kell postára adnia az érintett pénzintézeteknek.

A Magyar Postának csaknem 2,1 millió ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményt kell kézbesítenie a normál forgalmon felül. A pénzintézetek egyre jelentősebb mennyiségű küldeményt adnak át, eddig 450 ezer ilyen típusú küldemény érkezett be a Magyar Postához. Ez a várható mennyiség 25 százaléka, így az összes kézbesítendő küldemény 75 százaléka a feladásra rendelkezésre álló időszak utolsó két hetére koncentrálódik.

A pénzintézetek folyamatosan átütemezett feladásai miatt egyre kevesebb idő van a kézbesítésére. Ez komoly terhet ró a postai hálózatra. Azért, hogy az ügyfelek mielőbb megkaphassák a leveleket és ne alakuljon ki jelentős torlódás sem a kézbesítésben, sem a postai átvételnél, a Magyar Posta a jövő héttől a küldeményfeldolgozás, a kézbesítés, és a postai átvétel területén is megerősített kapacitással dolgozik. A Magyar Posta Zrt. közölte, hogy az április 30-án feladott küldeményeket – tekintettel a hosszú hétvégére – május 4-től kézbesítik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik