állampapír (állampapír)
Pénzügy

JP Morgan: érdemes magyar állampapírba fektetni

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2015. 03. 04. 13:36

Magyar államkötvényeket javasol megvételre az amerikai JPMorgan Chase & Co. bankcsoport befektetés-kezelő társaságának (J.P. Morgan Asset Management) egyik vezetője.

Korábban a témában:

Robert Michele, az 1,7 ezer milliárd dollár értékű befektetést kezelő cég kötvényekkel, devizával és nyersanyagokkal foglalkozó részlegének vezetője a Handelsblatt című német üzleti lapban szerdán megjelent interjúban egyebek között kifejtette, hogy az euróövezetben mindazoknak a befektetőknek, akiket “frusztrál” az alacsony kamatszint, érdemes körülnézniük máshol, az EU perifériáján pedig várhatóan a jövőben is jó nyereséget lehet elérni állampapírokkal, ugyanakkor Görögországot, Ukrajnát és Oroszországot érdemes elkerülni.

Arra a kérdésre, hogy van-e valamilyen különleges befektetési ötlete, azt mondta, hogy “nagyon érdekesnek” tartja a forintalapú magyar államkötvényeket. Kifejtette, hogy a tízéves futamidejű kötvény hozama 2.9 százalék, és az Európai Központi Bank kötvényvásárlási programja révén is további növekedésre lehet számítani, miközben a forint árfolyama várhatóan stabil marad.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.