Pénzügy

Vigyázat, gázos csalók garázdálkodnak

gazkeszulek(210x140).jpg (szénmonoxid-mérgezés, gáz, )
gazkeszulek(210x140).jpg (szénmonoxid-mérgezés, gáz, )

A gázkészülékek flexibilis csövének cseréjére hivatkozva veszik le a gyanútlan fogyasztókat egy kis előlegre a szélhámosok. A TIGÁZ feljelentést tett.

A TIGÁZ bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen. A magukat a Társaság szakembereinek álcázó vagy feltüntető személyek ezúttal több településen is a gázkészülékek flexibilis csatlakozó csöveinek kicserélésére próbáltak meg előleget beszedni a gyanútlan fogyasztóktól.

Bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt tett feljelentést a gázszolgáltató, miután ismeretlen személyek a Társaság megbízottjainak álcázva/feltüntetve magukat a TIGÁZ Zrt. és a TIGÁZ-DSO Kft. szolgáltatási területén több településen is megpróbálták megtéveszteni az ügyfeleket. A trükkös szakemberek kötelező modernizálásra, valamint karbantartásra hivatkoztak, és így próbáltak pénzhez jutni.

A gázcég felhívja ügyfeleinek figyelmét, hogy a társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére és átadására. A Társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött (a TIGÁZ Zrt. nevével és azonosítójával ellátott) csekken bonyolítja le – írták híroldalukon. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik