Pénzügy

Útdíj: egymillió matrica egy hónap alatt

utdij(210x140).jpg (útdíj, matrica, autpálya)
utdij(210x140).jpg (útdíj, matrica, autpálya)

Az eddigi matricaértékesítési adatok szerint többen használják a gyorsforgalmi utakat, mint tavaly ilyenkor - mondta Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára a Magyar Hírlapnak.

A lap hétfői számában megjelent interjúban Becsey Zsolt közölte: az elmúlt hónapban több mint egymillió matricát vásároltak az autósok, ez nagyságrendekkel meghaladja a tavaly januári értéket.

“Aki például egy megyében használja az autópályákat munkába járáshoz, évi ötezer forintért tudja ezt megtenni az eddigi 43 ezer forint helyett. Ezt a lehetőséget sokan kihasználják” – mondta.

Ugyanakkor kiemelte: az országos éves matricából negyven-ötven százalékkal több fogyott eddig, mint tavaly, ami azt jelenti, hogy összességében többen használják a gyorsforgalmi utakat.

Arra a kérdésre, hogy az eddigi ingyenes szakaszok díjasításával mennyire lett jellemző a gyorsforgalmi utak elkerülése, kijelentette: a tapasztalatok szerint a települések útvonalai nem terheltebbek, mint eddig.

Február 1-től életbe léptek az új útdíjrendszer módosításai. Ide kattintva megnézheti, hogy mire kell figyelni.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik