Pénzügy

A karácsony ne a munkáról szóljon!

karacsony-a-kori-ligetben(210x140).jpg (karácsony a kori ligetben)
karacsony-a-kori-ligetben(210x140).jpg (karácsony a kori ligetben)

Számos oka lehet annak, ha valaki még a szeretet ünnepén sem képes felfüggeszteni a szokásos tevékenységét. Tanulságos végigvenni, milyen kifogásokat is keresünk, hogy igazoljuk magunkat.

Azok, akik rendszeres és teljes szünidőt engedélyeznek maguknak, sokkal hatékonyabbak, eredményesebbek és termelékenyebbek, mint azok, akik folyamatos készültségben állnak – írja a LinkedIn szakértői cikkében. Ezt is vegyük figyelembe, amikor megint ott tartunk, hogy végig akarjuk dolgozni az ünnepeket is.

Indok mindig van

Szemezgettünk a Profession.hu cikkéből, mi mindent tudunk érvként felsorolni, ha meg kell indokolnunk, miért is döntünk karácsonykor is a munka mellett. Például azt, hogy félünk, meg hogy elvárják tőlünk a dolgot.

De gondolkodjunk el, vajon valóban ez-e a helyzet, vagy csak mi gondoljuk.

És biztos-e, hogy jó, ha mindig szó szerint vesszük, az idő pénz. Vagyis, ha otthon is fontos irodai üzemmódban dolgozunk.

E-mail, kilátással?

Azért is gondolkodjunk el egy kicsit, mert nem lehet részünk valódi regenerálódásban, ha ugyanazt tesszük, mint a munkanapokon.

S ha eldöntöttük végre, hogy képesek vagyunk nemet mondani, próbáljunk figyelni arra is, hogy a vakáció a feltöltődésre való. A miénkre.

Ne utazzunk hát távoli helyekre csak azért, mert az az elvárás, vagy mert “jól hangzik”. Ha például a munkánk eleve állandó utazással jár, nem biztos, hogy jó ötlet az ünnepek alatt is a reptér felé venni az irányt.

Ha egy kirándulás nem más, mint “e-mail, kilátással”, tudni fogjuk, hogy valójában csak tettetjük a kikapcsolódást.

Kikapcsolódási tippekért kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik