Pénzügy

Hét dolog, amit másképp látnak a gazdagok

Különbözik a legmódosabbak világképe az átlagemberétől. Nem kizárt, hogy ennek is szerepe van abban, hogy dől hozzájuk a lé.

Kapcsolódó cikkek

Dollármilliárdosnak készül?

Mindenki szeretne gazdag és boldog lenni. Ehhez egy kis adalék, a Business Insider újságírójának véleménye arról, szerinte miben más a kőgazdagok gondolkodása. Lehet, hogy bölcsebbek, mint mi többiek? Döntse el a Bankráció.hu összefoglalója alapján.

1. Tudják, mit nem tudnak

És ha nem tudnak valamit, kikérik mások véleményét is. Mernek kérdezni, így képesek tanulni. Döntés előtt figyelembe veszik mások véleményét is, akkor is, ha előzőleg vitatkoztak. És képesek elfogadni mások igazát. Sőt, alkalmazzák is, ha hasznosnak érzik.

2. Mindig a jó kérdést teszik fel

Ehhez pedig időt szánnak a probléma megértésére. S csak ha ezzel megvannak, akkor kezdenek másokat faggatni.

3. Tudják, miért érdemes dolgozni

Vagyis nem güriznek csak úgy, a semmiért, reggeltől estig. Hanem csak hasznos dolgokra fordítják az energiáikat. S ha megvan, hogy mivel érdemes foglalkozniuk, akkor annak jól nekifeszülnek.

4. Türelmesek

Persze, ha tele a buksza, lehetnek is türelmesek – mondhatja az olvasó. Hiszen mindenük megvan. De itt inkább arról van szó, hogy tudják, ahhoz, hogy egy-egy munka eredménye beérjen, idő kell.

5. Önkritikusak

Vagyis keresik, felismerik és elismerik a hibáikat, és hajlandóak változni, változtatni.

6. Nem hibáztatnak

Nem kenyerük a megalázás, a hibakeresés másokban. Helyette a többiek erősségeit igyekeznek meglátni, és saját maguk hibáit megkeresni (lásd 5. pont). Ami nem azt jelenti, hogy nem kritizálnak. A hogyanra azonban ügyelnek.

7. Empatikusak

A jó üzlet a gazdagok felfogásában nem pusztán a pénzszerzésről szól. Hanem inkább arról, mások életét hogyan tehetnék jobbá. A szükségletek megtalálása és kiszolgálása aztán hozza a pénzt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik