Pénzügy

Szegedi hallgató tarolt a TézEUszon

Lezárult a Külügyminisztérium és az EUvonal 2007 őszén indult országos tanulmányi versenye, a TézEUsz 2011. Az első helyezett Kovács Endre Miklós lett, a Szegedi Tudományegyetem végzős hallgatója, aki a lisszaboni stratégiával kapcsolatos kihívásokról írt esszét.

A TézEUsz 2011 – Tézisek az EU-elnökségi stratégiához elnevezésű tanulmányi verseny döntőjét tegnap tartották az Eötvös Loránd Tudományegyetem Európai Tanulmányi Központjában. A 2007 szeptemberében meghirdetett háromfordulós verseny második fordulójából a Budapesti Corvinus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Budapesti Gazdasági Főiskola, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Miskolci Egyetem diákjai jutottak tovább a döntőbe.

A díjazottak

A szakmai zsűri döntése alapján a Tézeusz 2011 nyertesei:

1. Kovács Endre Miklós (Szegedi Tudományegye- tem)
2., 3. és 4. holtversenyben: Halmos Judit (Budapesti Gazdasági Főiskola), Makai Edit (Debreceni Egyetem) és Sasvári Dávid (Budapesti Gazdasági Főiskola)
5. Potvorszki Gábor (Miskolci Egyetem)

Az első 5 helyezett – a pénzjutalmon felül – egy brüsszeli tanulmányúton vehet részt áprilisban. Az út során a diákok találkozhatnak az Európai Bizottság és hazánk EU-képviseletének munkatársaival, illetve európai parlamenti képviselőkkel. A díjakat Horváthné dr. Fekszi Márta, a Külügyminisztérium államtitkára adta át a diákoknak. „Célunk, hogy az EU-elnökség közös üggyé váljon: akkor a világ hat hónapig ránk figyel. Ez lehetőséget ad az Európai Unió jövőjével kapcsolatos alternatívák széles körű hazai vitájára – ezt a célt szolgálta a TézEUsz 2011 is” – tette hozzá az államtitkár.

A zsűri elnöke Iván Gábor szakállamtitkár volt, a Külügyminisztérium európai igazgatója. „A verseny fórumot biztosított a diákok számára, hogy nagy jelentőségű közéleti kérdésekben nyilatkozhassanak meg. A fiatalok bebizonyították, hogy számíthatunk aktivitásukra és kreatív gondolkodásukra” – mondta Iván Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik