Pénzügy

Kiadvány a felvételi mentességekről

Megjelent a Katapult Mentorprogram kiadványa, amely a felsőoktatásba készülő szociálisan hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű diákok, a gyesen, gyeden lévők, valamint a fogyatékkal élők számára kínál hasznos információkat.

A Katapult 2008 című kiadvány első része a felvételi eljárás során előnyben részesítéssel igénybe vehető kedvezményekkel foglalkozik, a felvételi eljárásban jelenthet gyakorlati segítséget. Bemutatkozik a Katapult Mentorprogram is: ez a fejezet kifejezetten a halmozottan hátrányos helyzetűként a felsőoktatásba felvételizőknek szól.

Egy teljes fejezet a foglalkozik a felsőoktatásban a hallgatók által igénybe vehető juttatásokkal, az államilag támogatott, illetve költségtérítéses képzéssel, a képzési formák közötti átjárhatósággal, a képzési hozzájárulással, a különféle mentességekkel foglalkozik. Ez szociális helyzettől függetlenül minden felvételiző számára nagyon hasznos lehet.

Emellett a szerkesztők összegyűjtötték azoknak a szervezeteknek az elérhetőségeit, ahová a felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók fordulhatnak, ha bármilyen segítségre van szükségük. A Katapult 2008 megtalálható többek közt az egyetemek, főiskolák nyílt napjain, a felvételi irodákban, a középiskolákban, a szociális és családsegítő szolgálatoknál, a könyvtárakban, valamint letölthető a Katapult Mentorprogram honlapjáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik