Pénzügy

Legjobb munkahely – az Ön véleménye!

A FigyelőNet olvasói idén ötödszörre mondhatják el véleményüket Magyarország legjobb munkahelyéről, a magyar munkaadókról és a munkaerő-piaci helyzetről. Töltse ki online kérdőívünket! , Ön szerint hogyan is érzi magát Magyarországon valaki, aki fizetéséből szeretne megélni?

Immár ötödször indul útjára a Hewitt-Figyelő Legjobb Munkahely-felmérés, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium védnöksége alatt, amely során az elmúlt négy év alatt több mint 200 vállalat 50 ezer munkavállalóját kérdezték meg arról, mitől jó egy munkahely.

Az országos felmérést ötödik alkalommal kíséri online kérdőíves felmérés a FigyelőNeten, melynek segítségével Olvasóink is elmondhatják véleményüket a kérdésről. A két felmérés alapvető különbsége, hogy az interneten nem vállalatok versenyeznek egymással a cím elnyeréséért, hanem az egyéni vélemények fogják meghatározni a végeredményt. Az online kérdőív kitöltésével minden magyar munkavállaló elmondhatja, miért elégedetlen a vállalatokkal vagy az állami szabályozással, hogy saját meglátása szerint értékként kezelik-e a munkavállalókat a magyar munkaadók, és hogy milyen problémákkal szembesülnek a munkahelyükön. 

Most megmondhatja!

Idei online kérdőívünk négy 







A tavalyi felmérés eredményei
2004-ben több mint kétezer olvasónk válaszából kiderült, hogy a bank és biztosítási és IT/Telecom szektorban szeretnének a legtöbben dolgozni. Az új munkahely választásánál még mindig a fizetés volt a legdöntőbb érv, és a vállalati ranglistán a T-Mobile, Mol, OTP, Matáv, Vodafone szerepeltek a legelőkelőbb helyen. Ha részletesebben kíváncsi a tavalyi eredményekre, olvassa el cikkünket

területre koncentrál: az ideális munkahely kérdésére, az aktuális munkaerő-piaci helyzetre, a munkavállalói értékre és a munkahelyi diszkrimináció kérdéskörére.

Az eddigi felmérésektől eltérően idén nemcsak arról kérdezzük Olvasóinkat, hogy milyen és hol található az ideális munkahely Magyarországon, hanem az aktuális munkaerő-piaci feszültségekről és problémákról is. Szintén újdonság idén a munkavállaló, mint érték kérdéskörének vizsgálata: szeretnénk megtudni, hogy a magyar munkavállalók értéknek látják-e magukat a munkaerő-piacon, vagy csak egy olyan szereplőnek, aki mindenáron munkához szeretne jutni.

Végül a munkaerő-piaci diszkriminációról szerzett tapasztalatokra kérdez rá a kérdőív, mivel az utóbbi időben jelentősen és látványosan megugrott a nők körében a munkanélküliség.







Női szemmel
Az országos felmérést tavaly nemcsak a FigyelőNeten, hanem a nők lapja Cafén is kísérte online szavazás, ahol kifejezetten a női munkavállalókra szabták a kérdéseket. Idén a két internetes kérdőívet egységesítettük, hogy az eredmények összehasonlíthatóak legyenek. Olvasóinknak azonban továbbra is nyitva áll a lehetőség, hogy a nőkre specializált vagy az általános kérdőívet töltsék ki. Ha kíváncsi a nők lapja Cafe tavalyi legjobb munkahely-felmérésére, olvassa el cikküket

Vállalati felmérés

A nemzetközi Hewitt Associates és a Fortune magazin 1997 óta teszi közzé a legjobb munkáltatónak számító 100 amerikai vállalat rangsorát. 2001 óta a magyarországi Hewitt is megrendezi a Legjobb Munkahely-felmérést a Figyelő együttműködésével.

2004-ben az országos felmérésben a nagyvállalati kategóriában a T-Mobile Magyarország Rt., a kis- és középvállalatok körében pedig a Debreceni Hőszolgáltató Rt. végzett az első helyen. Az országos felmérésben 95 cég mintegy 20 ezer munkavállalója válaszolt a kérdésekre.

Az ország legnagyobb felmérése az idei évben is újdonságokkal gazdagodik. A Hewitt ezúttal alaposabban szemügyre veszi a felsővezetői csapat összehangoltságát, a felsővezetői elégedettséget és elkötelezettséget is, mert kutatásaik azt mutatják, hogy a minden vállalat életében kulcsembereknek számító vezetőket más motiválja és készteti maradásra, mint a munkatársakat. Górcső alá kerül tehát az a „szakadék”, amely a munkatársak és a felsővezetők véleményében jelentkezik.

A „Legjobb munkahelyek” listáját, valamint az azokról készült összeállítást a Figyelő mellékletében ősszel olvashatják az érdeklődők. Abból részletes eredményeket is megtudhatunk: melyik cég, miért érdemelte ki előkelő helyét, mi emeli ki őket a többi vállalat közül.

Ha az országos Hewitt- Figyelő Legjobb Munkahely-felmérésről szeretne többet megtudni, látogasson el a www.legjobbmunkahely.hu oldalra. 

                                








Tartalomszolgáltató partnerünk a Hewitt Inside
A Hewitt Inside Consulting átfogó humánerőforrás megoldásokra szakosodott vezetői tanácsadó cég. Az Inside Rt. és a Hewitt Associates közös vállalataként, egyesítve az Inside évtizedes magyarországi tapasztalatait a Hewitt 60 éves múltjával, ügyfeleinek világszínvonalú szolgáltatásokat nyújt a HR menedzsment területén. A Hewitt Associates a világ 37 országában 15 ezer munkatárssal végzi tevékenységét. A Hewitt, szakértelmére támaszkodva, képes olyan humán tőkével kapcsolatos kihívások megoldására, melyekkel Ön is nap mint nap találkozhat. Munkatársainak közreműködésével ügyfelei olyan innovatív megoldásokat fejlesztettek ki, melyek által a világ legsikeresebb vállalatai közé tartozhatnak.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik