Gazdaság

Hamarosan eldőlhet a forint hosszabb távú sorsa

Kummer János / 24.hu
Kummer János / 24.hu

A forint múlt szerdán tudott a 200 napos mozgóátlag (359,2) alatt zárni az euróval szemben, így csütörtökön és pénteken tovább erősödött, de péntek este már 357 körüli szintekről hirtelen visszafordulás jeleit láttuk: a jegyzések 359 közelébe ugrottak, aztán 358,5 körül zárta a hetet az árfolyam. Ma reggel csak kis forinterősödés látszik 358 körülig – írta a Portfolio.hu.

Péntek esti elemzésükben pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy 356-nál egy nagyon fontos újabb technikai szint, a 3 éves emelkedő trendvonal húzódik és attól függ a forint hosszabb távú sorsa, hogy ezzel a szinttel mit tud kezdeni.

A szakportál szerint nem véletlen, hogy péntek este a forint már a gyengülés jeleit mutatta, mert közben a dollárral szemben is egy kulcsfontosságú szinthez érkezett 294 közelében, ahonnan az amerikai (és egyéb) szereplők új forint shortokat nyithattak és ez visszahat a forint euróval szembeni teljesítményére is. Egyelőre elakadt a forint erősödése a 294-es zónában, (és a dollár esése is megállt az euróval szemben a pénteki gyengébb amerikai munkaerőpiaci adatra 1,2150-nél).

Amennyiben a dollár kicsit visszaerősödik a világpiacokon, úgy a dollár/forint emelkedése a forint euróval szembeni gyengülésével is járhat, így előfordulhat egy visszafordulás a 356 forintos euró előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik