Gazdaság
Zalaegerszeg, 2017. szeptember 13.
Úthenger dolgozik az épülõ jármûipari tesztpálya aszfaltozásán Zalaegerszegen 2017. szeptember 13-án. A 40 milliárd forintból épülõ, 250 hektáros beruházás elsõdleges célja az önjáró és elektromos autók fejlesztése, tesztelése lesz.
MTI Fotó: Varga György

Eltörölték egy halom híd- és útépítés tervezetét

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2017. 11. 07. 14:43

Korábban a témában:

Kitöröltek az Országos Területrendezési Tervről szóló törvény tervezetéből minden tervezett hidat, a tervezett új főútszakaszok 88 százalékát és minden eddig tervezett elkerülőút nyomvonalát – írja blogjában Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke.

Mint fogalmazott, gyakorló főépítészként szembesült azzal, hogy elkészült és véleményezhető az Országos Területrendezési Terv (OTrT) felülvizsgálatának módosításának elkészített környezeti értékelés. Amint belenézett, le is verte a víz.

Lekerült ugyanis a napirendről a 67-es főút meghosszabbítása Horvátországot, nem szerepel már a Pécs-Pogányi repülőtér sem az országos területrendezési terv tervezetében és leradírozzák az összes tervezett híd- és elkerülőút-építést.

Ezt azzal indokolják, hogy

az OTrT-ben 2003. óta gyűlő elkerülő utak átfogó vizsgálatára lenne szükség, mert az utóbbi 15 évben a megvalósult közúthálózati fejlesztések jelentős forgalmi átrendeződést jelentenek. Számos település esetében már nem indokolt az elkerülő út kiépítése, több esetben vizsgálatra szorul az is, hogy az elkerülő úton jelentkező már mérsékelt forgalom településből való kivezetése nem befolyásolná-e negatívan a település gazdasági életét.

Berkecz Balázs megjegyezte, az elérhető anyagokban arra egyáltalán nincs válasz, hogy az 52 darab folyami és vasúti híd területrendezési törvényből való törlésére miért van szükség.

Mivel az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium véleménye szerint a jelenleg meglévő főúthálózat betölti a szerepét, töröltek további 38 darab tervezett távlati főútszakaszt is.

Kiemelt kép:

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kecskemét, 2017. március 3.
Stadler József akasztói vállalkozó az ellene költségvetési csalás bûntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt indított büntetõper tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken 2017. március 3-án. A bíróság a vádlottat öt év börtönbüntetésre ítélte.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Meghalt Stadler József

Kommentek

Buenos Aires, 2017. november 17.
Az argentin haditengerészet által közreadott archív képen a német gyártmányú San Juan argentin tengeralattjáró Buenos Airesben. Az argentin haditengerészet 2017. november 17-én bejelentette, hogy két napja megszakadt a kapcsolata az Argentína déli partvidékén 44 fős legénységgel hajózó San Juannal. (MTI/EPA/Argentin haditengerészet)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.