Gazdaság

Saját fociklubjának is kedvezne a fideszes képviselő

Tiba István olyan törvényjavaslatot nyújtott be, ami csökkentené a sportolók fizetése utáni terheket és a sportvállalkozások iparűzési adóját.

Tiba István, fideszes országgyűlési képviselő benyújtott egy törvénymódosító javaslatot, amelynek lényege, hogy csökkentené a sportvállalkozások iparűzési adóját, valamint a sportolók fizetése utáni terheket is – írja az Index.

A javaslatban az áll, hogy „a sportvállalkozásnak a sporttevékenységgel összefüggésben szerzett bevétele (így a belépőjegy-, bérlet-eladásból, a reklám-közzétételi tevékenységből, szponzori szerződésből eredő bevétel) nem keletkeztet iparűzési adóalapot”, illetve megszüntetné a hivatásos sportolók bére után az e vállalkozásokat terhelő százalékos mértékű ekho fizetési kötelezettséget.

A törvénymódosító javaslat 2018. január 1-én lépne életbe, de arról is rendelkezne, hogy a kluboknak visszamenőleg, már a 2017. szeptember 1-jét követően kifizetett jövedelmekre sem kell a kifizetői ekhót megfizetnie.

Tiba István a Balmazújvárosi FC-t üzemeltető kft. képviselője, így az általa beterjesztett törvénymódosítás saját futballklubjának is kedvezne – jegyzi meg a portál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik