Gazdaság

Tesco-bércsata: hamarosan kezdődhet az egyeztetés

Az áruházlánc vezetői találkozót kezdeményeztek a szakszervezetek vezetőivel.

Rövidesen megkezdődhet az egyeztetés a Tesco dolgozóinak béremeléséről a cég és a szakszervezetek között, a felek már a találkozó időpontját egyeztetik – derül ki a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének közleményéből.

A tájékoztatás szerint a Tesco Global Áruházak Zrt. vezetői – Elzbieta Golab közép-európai kiskereskedelmi személyzeti igazgató és Pártos Zsolt kiskereskedelmi működési igazgató – a múlt szombati demonstráción átadott dolgozói petíciót követően találkozót kezdeményezett a szakszervezetek vezetőivel július második vagy augusztus első felére. A cég vezetői több időpontjavaslatot is kértek a szakszervezetektől, ők a lehető legkorábbi időpontot javasolják majd.

A KDFSZ és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete a múlt szombaton Budapesten, a Fogarasi úti Tesco áruház előtt tartott demonstrációt, amelyen 15 ezer forintos béremelést követeltek minden szakmunkás garantált bérminimumon foglalkoztatott munkavállalónak. A demonstráció végén petíciót adtak át a Tesco képviselőjének, amelyben szóvá tették a munkaerőhiány és a bértorlódás problémáját, valamint követelték a vállalatnál régóta dolgozó munkavállalók jobb megbecsülését, és azt, hogy a cég térjen vissza az éves bértárgyalásokhoz és béremelésekhez.  (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik